Locatie:

Herenweg 150
3648 CN Wilnis.

Telefoonnummer:

0297 77 68 98

Waterdichte badkamer met Liquid Rubber

  • badkamer2
  • waterdicht badkamer vloeibaar rubber 2
  • badkamer waterdicht maken met liquid rubber

Een inloopdouche is een doucheruimte in de badkamer waarbij de vloertegels doorlopen. Je staat bij het douchen dus niet in een douchebak, maar ‘gewoon’ op de badkamervloer. Maar hoe zorg je er nou voor dat de vloer van de inloopdouche waterdicht is? Er zijn een aantal maatregelen die je moet nemen om de inloopdouche waterdicht te maken.

Zo wordt voor het vastzetten van de vloertegels in het betreffende deel van de badkamer een waterdichte tegellijm gebruikt. Het moeilijkste onderdeel zijn de hoeken. Dat zijn de zwakke plekken in een inloopdouche en ze moeten heel zorgvuldig worden behandeld met een speciaal middel: Liquid Rubber, dit hecht op verschillende ondergronden en de uiteindelijke rubber coating is resistent tegen de douche schuimen.

Dan is er nog een onderdeel om aan te denken bij het waterdicht maken van de inloopdouche. Marmer en vele andere natuursteensoorten nemen vocht op en laten op den duur water door. Bestaan de vloer en/of de wanden in de inloopdouche uit deze materialen, voorzie ze dan van een waterdichte coating. Zeker als in de muren gips is verwerkt.