Locatie:

Herenweg 150
3648 CN Wilnis.

Telefoonnummer:

0297 77 68 98

Staatsbosbeheer, Fort ‘t hemeltje in Houten

  • Liquid Rubber spuiten
  • Vloeibaar rubber vocht probleem
  • Liquid Rubber Vocht doorslag
  • Fort renovatie vochtprobleem Liquid rubber
  • Fort renovatie Liquid rubber
  • Liquid Rubber vervoeren met aanhanger

Fort ‘t Hemeltje stamt uit 1877-1881 en is het laatst gebouwde fort van de Nieuwe Hollandse Waterlini     e. Het verdedigde een strook grond die niet onder water te zetten was, en de spoorlijn ’s-Hertogenbosch-Utrecht. Het fort was voorzien van een bastionet-caponnière in de gracht, met kazematten en lage flanken. In 1914-1919 werden op de ringkade luisterposten gebouwd; 2 van deze posten zijn nog zichtbaar.

Staatsbosbeheer heeft dit fort in zijn beheer portfolio zitten. De problemen bij oude gebouwen is vochtdoorslag. De muren verjaren en daardoor wordt het cement broos. Mede hierdoor ontstaan er vochtproblemen.

Bij onderhoud werd er voorheen gekozen om een bitumen dakleer vast te branden. Gelukkig is er nu een milieuvriendelijke oplossing. In tegenstelling tot dakleer bevat Liquid Rubber geen toctische stoffen. Onze waterbasis producten kunnen dus verantwoordt onder de grond worden gestopt zonder dat toekomstige generaties hier last van krijgen.

Naast de giftige stoffen is er nog een groot voordeel bij het aanbrengen van Liquid Rubber. GIC maakt geen gebruik van openvuur zoals bij traditioneel dakleer. Dit is een wenselijk omdat staatsbosbeheer te maken heeft met oude monumenten die onder geen beding vlam mogen vatten.

Mocht u vochtproblemen hebben kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.